• https://www.facebook.com/cukurovamuzik?ref=hl

Çukurova Müzik Akademi

M.E.B Onaylı Müzik Kursu

Facebook

Keman Eğitimi

Yaylı çalgılar, yayın tel üstünde kaydırılarak titreşim yoluyla ses oluşturulmasını sağlayan çalgı topluluğudur. Yaylı çalgılar orkestrada kendine özgüye sahiptir. Orkestrada 1. ve 2. kemanlar, viyolalar, çellolar ve kontrabaslar yaylılar olarak adlandırılır. Bütün klasik müzik bestecileri yaylıları kullanmıştır. Ayrıca, bazı eserlerde iki adet çello bulunabilir.

Klasik müziğin önde gelen çalgılarından olan yaylılar 17. yüzyıldan bu yana kullanılmaktadır. Bunlara sürtmeli çalgılar da denir.

Keman, viyola ve viyolonselin de bulunduğu violin ailesinin en yüksek tondan çalan, en küçük üyesidir. Dört teli vardır. Akord sesleri pesten tize sol, re, la ve mi’dir.

Keman yayına arşe denir. Arşede yapay ya da gerçek at kılının yanı sıra ham misina olarak adlandırılan bir madde de kullanılabilir. Ayrıca yayını düzgünleştirmek ve sesi güzelleştirmek amacıyla arşeye reçine adı verilen madde sürülür. Reçinenin rengi bala benzer. Katı bir maddedir.

Almanca Geige, Fransızca violon, İngilizce violin, İtalyanca violino’dur. Uzunluğu 60 cm’dir. Yayla çalınan telli bir çalgıdır. Notası, ikinci çizgi Sol açkısı ile yazılır. Orkestralarda, genel olarak (Solo, I, II) üç partisi bulunur. Solo ve eşlik görevi verilir (özellikle bir solo çalgıdır). Hiçbir çalgıda olmayan ses rengiyle, çok zengin bir anlatım gücü vardır. Kemanı çalmayı öğrenme süresi kişilerde enstrümanın kendi mekanizması ve pek çok varyasyon içeren çalım tekniklerinden dolayı değişiklik gösterir.Uzun bir süre yay tutuşu ve yay çekmeyi öğrendikten sonra bilinen şarkılar çalınmaya başlanır.Keman çalmaya küçük yaşlardan başlanması önerilir. Keman ilk olarak 14.yüzyılda Kuzey İtalya’da ortaya çıktı. Bu dönemden sonra keman Avrupa’da yayıldı. İlk keman yapımcılarının Rebec, Rönesans da Fer tarafından Ortaçağ’da İtalya’da Lira da Braci, Fransa’da Viel adlarıyla kullanılan yaylı çalgılar Keman’ın atası sayılır. Lavignac, Keman’ın Türklerin Kemençe’i guz (Oğuz Kemençesinden) alındığını yazar. Bazı kaynaklarda ise Arapların Rebab’ından geliştirildiği öne sürülmüştür. 16. ve 17. yüzyıldaki Keman yapım ustaları Nicolo Amati, Paolo Maggini, Giuseppe Guarneru, Antonio Stradivarius Keman’a son şeklini vermişlerdir. Keman asıl biçimi korumakla birlikte 19. yüzyılda bazı değişikliklere uğradı. Çağdaş kemanda gövde ve sap daha uzun, köprü daha yüksektir.


  • Ders tekrarları ve notalar

Öğrencilerimiz derslerde görmüş oldukları notaları ve çalışmaları Öğrencilerimiz için hazırlamış olduğumuz         "www.cukurovamuzikakademi.com " internet sitemizden hem görsel hemde işitsel olarak tekrarlayabilirler.Sitemizde öğrencilerimiz hem görsel olarak notaları görebilir, aynı zamanda da notaların sesli şeklini dinleyebilir.İsterlerse şarkınının hızını düşürebilir sadece bir bölümü devamlı çalışabilir. Bu site sadece öğrencilerimiz için hazırlanmış olup ,öğrencilerimizin haricinde üye kabul edilmemektedir.Sitedeki notalar ve çalışmalar için kullanıcı adı ve parola her öğrenci için ayrı olup , kayıt sırasında belirlenir.

Bu çalışma Türkiye'de sadece Çukurova Müzik Akademi'de uygulanmaktadır.

  • Ücretsiz Teorik Eğitim

Akademimizdeki bütün öğrenciler ilave Teorik derslerden ücretsiz faydalanırlar.Bu çalışma modelinde amacımız ana teorik eğitimi ayrı bir alanda vererek uygulamaya daha fazla zaman kalmasını sağlamak ve verimliliği arttırmaktır.Küçük yaş grubu için gruplar  dönem başında belirlenir.Yetişkinler için devamlı gruplar oluşmaktadır.Bu çalışma modeli Adana'da sadece Çukurova Müzik Akademi'de yapılmaktadır.

  • Çukurova Müzik Akademi Milli Eğitim Bakanlığı izniyle açılmış yasal bir kurumdur.

Bu özelliliği ile Seyhan Bölgede tek müzik okuludur.Adana'daki diğer kurumlar izin alamadıkları için illegal çalışmaktadır.Kurumun MEB izni için MEB internet sitesinden kurumun ismini aratabilirsiniz.Eğitim Alacağınız kurumun tabelasında MEB logosu olup olmadığına dikkat edin !

  • Güvenliğiniz bizim İçin Önemli

Akademimizdeki her bölüm güvenlik kameraları ile izlenmektedir.Öğrenci velilerimiz isterlerse çocuklarının çalışmalarını bekleme bölümündeki ekrandan izleyebilirler.

Keman derslerinde neler öğretiyorsunuz ?

Keman derslerinde, Öncelikle keman çalmayı öğretiyoruz.Eğitim modelimiz "Duyduğunu değil Gördüğünü çal " dır. Keman Eğitiminde Öncelikle klasik eserle başta olmak üzerei güncel şarkılara kadar çok geniş bir repertuar çalışılmaktadır. Bu şarkıları doğru ve temiz çalabilmek için; düzgün yay çekme, yaygın keman teknikleri, nota bilgisi, temel müzik bilgileri, entonasyon, parmak egzersizleri, alıştırmalar ve kemanı doğru akord etme teknikleri çalışılmaktadır.

Kaç ayda Öğrenebilirim ?

Kurs süresi kişinin yeteneğine ve çalışmalarına göre farklılıklar gösterir.

Sınıflarınız kaç kişilik ?

Keman dersleri, özel ders olarak  birebir ders şeklinde yapılmaktadır.

Yaş sınırınız varmı ?

Keman  dersleri, 8 yaş ve üzeri her yaş için uygundur.

Ders saatlerini ve günlerini öğrenebilirmiyim ?

Ders saatleri öğrencilerimizin ve Keman öğretmenlerimizin boş saatlerine göre planlanmaktadır.Ders saatlari ile ilgili 0545 7626667 numaralı telefondan bizlere ulaşıp bilgi alabilirsiniz.

Derse gelemediğimde telafi dersi yapıyormusunuz ?

2 gün önceden haber vermek kaydıyla gelemediğiniz günler, boş olduğunuz başka bir günde telafi edilmektedir.Öğrencilerin haber vermemeleri ve derse gelmemeleri durumunda ders yapılmış sayılır.

Sertifika veriyormusunuz ?

9 ay sonunda her öğrenciye kurumumuz tarafından katılım belgesi verilmektedir.

Derslerde nota eğitimi varmı ?

Müzik yapmak temel amaç olsa da müziği okuyabilmek yani nota öğrenmek önemlidir. Bu sebepten derslerin içeriğinde müzik teorisi adı altında nota eğitimi de mevcuttur.İlave olarak Akademizdeki tüm öğrenciler Nota ve solfej derslerinden ücretsiz faydalanırlar.

Derslere başlamak için enstrüman almalımıyım ?

Evde her gün düzenli çalışabilmeniz için kendinize ait bir enstrümanınızın olması gerekmektedir.

Enstrümanım yok sizden temin edebilirmiyim ?

Çukurova Müzik Akademi birçok markanın direk ithalatçıları ile çalışmaktadır. enstrüman satış mağazamızdan dilediğiniz enstrümanı % 10 öğrenci indirimli fiyata satın alabilirsiniz. ürünleri görmek için tıklayın.


Kurumunuzun fiziksel imkanları nelerdir ?

Kurumumuz bünyesinde derslikler,bekleme salonu,ücretsiz kafeterya,ücretsiz fotokopi,kablosuz internet ve müzik yayınları bulunmaktadır. Ayrıca tüm sınıflarımız klimalı ve tüm eğitim materyallerine sahip olup Sınıflarımızın tamamında  güvenlik kamera sistemi mevcuttur.

Ulaşım durumunuz nedir ?

Çukurova Müzik Akademi Kroki için tıklayın.

Ödemelerde kredi kartı geçerlimi ?

Ödemelerinizi isterseniz Nakit olarak isterseniz Kredi Kartı ile ödeyebilirsiniz.