• https://www.facebook.com/cukurovamuzik?ref=hl

Çukurova Müzik Akademi

M.E.B Onaylı Müzik Kursu

Facebook

Piyano










Dünya konservatuarlarının neredeyse tümünde piyano ana enstrüman olarak kullanılmaktadır. Sebebi ise batı müziğindeki Tampera sistemin en iyi anlaşıldığı ve müzik türü ayırt etmeyen en net seslerin en rahat algılandığı enstrüman oluşudur.

Yapım biçimi ile duvar (konsol) ve kuyruklu (salon / konser / grand) adı verilen çeşitleri vardır. Ayrıca günümüz teknolojisinin en büyük nimetlerinden birisi de elektronik piyanolardır. Günümüzde bu ekipmanlar artık konservatuarlarda dahi kullanılır.

Dünyaca meşhur piyano metotlarını en iyi şekilde sunmak için gerek fiziksel ortamımız gerek eğitim kadromuz özenle hazırlanmaktadır.  

Piyano için yaş gruplarına ve profesyonel veya hobi amaçlı olmasına göre çeşitli teknikler kullanılmaktadır. Piyano dersleri, başlangıç, orta yada ileri seviyelerden oluşmaktadır. Piyano derslerimizin yanında Bona ve Solfej Eğitimi Piyano öğrencilerimize 8 kişilik gruplar halinde Kurumuz tarafından ücretsiz olarak verilmektedir.
Akademimizdeki Öğrencilerimiz önceden randevu almak kaydıyla  ders saatleri dışında da Piyanolarımız ile çalışabilirler.Bunun için ilave ücret ödemezler.

Müzik Eğitimin Çocuğun Gelişimi Üzerine Etkisi

Doğadaki tüm güzelliklerin davetine açık olan çocukların, kişiliklerinin şekillenmeye başladığı yıllarda tanışacakları farklı sanat etkinliklerinden olumlu olarak etkilendikleri açıktır. Tüm bu sanat dalları arasında hiç kuşkusuz, müziğin ayrıcalıklı bir yeri vardır. Çocukların fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimleri için eğitimciler, erken yaşta edinilen olumlu müzikal deneyimlerin önemini vurgulamaktadırlar.

Çocuğun müzikle kurduğu ilişki, anne karnında başlayan doğal bir ilişkidir. Anne kalbinin ritmik atışlarını dokuz ay boyunca dinleyen bebek, özellikle duyularının geliştiği son dönemlerinde, annesinin sesinin farklı tonlarına, bunların anlamlarına karşı duygusal bir bağ geliştirir. Müziği duyabilir, annesinin mırıldandığı melodileri tanıyabilir. Bebeklikten çıkan çocuk, kendini sağlıklı bir yetişkin yapacak aktivitelerle tanışırken, müziğe özel bir önem verir. Çevresiyle olan ilişkilerine ve oyunlarına müziği severek ekler. Dış dünya ile ilişkilerinde müzik, onun için faydalı bir iletişim kaynağı haline gelmektedir.